Lyme preventie

Preventie met plantaardige etherische oliën.

Teken - ze hebben geen oren en ogen maar wel een extreem gevoelig reukorgaan - hebben een grote afkeer van de geur van bepaalde plantaardige etherische oliën zoals tea tree olie of eucalyptusolie. Deze oliën, die volkomen onschadelijk zijn voor kinderen, volwassenen en het milieu - etherische oliën zijn zelfs onschadelijk voor de teek - kan men dus heel goed inzetten als verantwoord tekenwerend middel.

 

Men kan zelf een prima en prettige tekenwerende huidolie maken met bijvoorbeeld het volgende recept: tea tree olie, lavendelolie, geraniumolie, pepermuntolie, oregano olie, rozemarijnolie, eucalyptusolie (allemaal 1 deel), citroenolie (2 delen) en koudgeperste avocado olie(10 keer zoveel als de etherische oliën samen). 

 

Deze "tekenolie" weert niet alleen teken af, maar voedt - niet alleen door de etherische oliën maar ook door de avocado olie (laatste bevat bijvoorbeeld zeer veel vitamine E) - ook de huid, waardoor de immuunfunctie van de huid zelf ook beter wordt (en de kans op infectie dus ook langs deze weg kleiner). De olie beschermt ook tegen muggen en tegen uitdroging. De samenstelling is zo gekozen dat de olie bovendien een prettige en ontspannende geur heeft.

 

Als men in het voorjaar of de zomer de natuur ingaat, kan men de olie insmeren op de onbedekte huid, vooral benen en armen, eventueel ook voeten, nek en oren, schouders en oksels. Voor optimale werking het insmeren na 2 à 3 uur herhalen.

 
lock and key
Geen inloggegevens? Klik hier voor meer informatie.