Volatile en de Levensboom op de Vakbeurs Massage Complementair op 15 en 16 maart 2019

Ontmoet 4.000 vakgenoten in twee dagen! De beurs is gericht op het professionaliseren van jouw beroepsuitoefening als (startent) therapeut in de complementaire zorg met interesse voor holistische geneeswijze en natuurgeneeskunde. De mens is één geheel. Aandacht voor de achtergronden en de ontstaanswijze van de klachten, zowel op lichamelijk, geestelijk als psychosociaal vlak.

De Massage- ComplementairVakbeurs wordt ieder jaar groter, trekt steeds meer bezoekers en groeit uit tot de meest uitgebreide plek waar alle informatie die massage en complementair combineert in één keer te vinden is. Inspiratie, demonstraties, concrete ideeën, nieuwe ontmoetingen, stands, lezingen&workshops met/over opleidingen, jouw praktijk centraal, behandelingen, producten, gezonde levensstijlen, voeding, therapieën, behandelingen, natuurlijke medicatie, cosmetica en artikelen, vind je op deze beurs.

Dus wil jij als gezondheidsbewuste professional nieuwe wegen inslaan m.b.t. preventie, regeneratie en prestatieverbetering kom naar de enige vakbeurs in maart.

Een beurs vol inspiratie, concrete ideeën &nieuwe ontmoetingen!

Kom ruiken, zien, voelen en ervaren en blijf op de hoogte van ontwikkelingen en technieken als jij je beroepsuitoefening in de complementaire zorg wilt professionaliseren of uitbreiden. Een beurs waar je geïnspireerd raakt en met nieuwe ideeën naar huis gaat…

stand 3 hal 2

 

Lezing 

za 16 – 10.30-11.20 – Essentiële Oliën & Kanker

CV docent

Madeleine Kerkhof (1962) heeft haar wortels in de A-Verpleegkunde. Zij heeft zich in de laatste 20 jaar ontwikkeld tot een gerenommeerd specialist en vakdocent op het gebied van integratieve en complementaire zorg in de zorg, met als speciale aandachtsgebieden AromaZorg c.q. AromaTherapie, Massage en AquaZorg. Madeleine weet op boeiende wijze de stof over te brengen en studenten gemakkelijke praktische handvatten te geven om extra comfort te geven aan patiënten. Ze is een grote inspiratiebron voor professionals in de zorg en beschikt over jarenlange kennis, onderbouwd door studies die zij nauwgezet bijhoudt en over een schat aan ervaring. Daarnaast is Madeleine de auteur van het unieke boek Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorgverlening (2013/2016), dat in zowel het Nederlands, als het Engels (2015) verscheen. Palliatieve en terminale zorg, maar ook de oncologie en ouderen- en dementiezorg hebben haar bijzondere aandacht. Met haar Kennisinstituut Integratieve & Complementaire Zorg reist ze de wereld over om haar enorme kennis en ervaring te delen. Ze is een veelgevraagd gastspreker voor scholingen, op symposia en congressen voor professionals in de zorg in binnen- en buitenland. Haar passie is het verbinden van standaard zorg met complementaire zorg tot complete en integratieve zorg, met aandacht voor de mens in al zijn dimensies.

 

Workshopuitleg onderwerpen:
Madeleine Kerkhof gaat tijdens deze workshop in op de veilige toepassing van essentiële oliën als aanvulling op de behandeling en zorg bij mensen met kanker en deelt haar visie over de mythes, halve feiten en waarheden van AromaTherapie bij kanker.

Hoe reageren patiënten in behandeling op essentiële oliën en hun geuren en hoe kun je ze (wel of juist niet) gebruiken? Hoe kunnen ze op fysiek maar ook op psychosociaal gebied ondersteuning geven? Welke oliën kunnen bijdragen aan het versterken van de coping mechanismen van patiënten? Wat kunnen belangrijke hulpmiddelen zijn uit de AromaTherapie voor goede huidzorg, bij een kapotte mond, bij misselijkheid of pijn?
Als wereldwijd erkend expert, auteur en vakdocent op het gebied van integratieve en complementaire zorg streeft Madeleine ernaar je veilige mogelijkheden binnen de AromaTherapie aan te reiken die zijn gericht op het optimaliseren van emotioneel welzijn bij angsten, bezorgdheid, somberheid en slaapproblemen. Ook krijg je een overzicht van de opties aangereikt voor het verlichten van symptomen en/of bijwerkingen zoals misselijkheid en pijn, voor optimale huid- en mondzorg, het versterken van de immuniteit bij infectiegevoeligheid en het versterken van het zelfhelend vermogen en de draagkracht van patiënten en hun families. Deze workshop laat je zien hoe ook jij in de toekomst AromaTherapie zou kunnen integreren in je zorg of behandeling.

Algemene Informatie
Opleider: Kennisinstituut Integratieve & Complementaire Zorg
Docent: Madeleine Kerkhof
Stand: 3
Welke onderwijsvorm: Theoretisch
Duur: 50 minuten
Prijs: 10,- in de voorverkoop via de site 15,- aan de kassa
Maximaal aantal deelnemers: 60

Ik ben aangesloten bij V&VN (voor NL) en daarbuiten AHNA, NAHA, AIA, EONS (in de VS).

 
lock and key
Geen inloggegevens? Klik hier voor meer informatie.