• Uitsluitend hoogwaardige producten
  • 100% natuurlijk
  • Eerlijk advies over gebruik

Katoen

Voor de huid is katoenzaadolie een fijne olie. Het heeft een lichte, niet vette structuur, waardoor het goed in de huid trekt en de poriën niet verstopt. De olie verzorgt en beschermt de opperhuid en voorkomt dat onzuiverheden te diep in de huid kunnen doordringen. Katoenzaadolie kan ruwe huid glad maken en helpen om droge en beschadigde huid te verzachten. Daarnaast beschermt katoenzaadolie de huid voor uitdroging door haar te helpen om vocht vast te houden.

incl. btw
Artikelnummer: {{ selectedProductVersion.sku }}
Op voorraad
Tijdelijk niet leverbaar

Katoen

Katoenzaadolie is ook wel bekend als cotton seed oil. De olie wordt gewonnen uit de zaden van de katoenplant die wordt geteeld in de tropische en subtropische gebieden van Noord-Amerika, Mexico, Afrika, Azië en Australië. Vanwege haar veelzijdigheid wordt ze in veel huidverzorgingsproducten en zeep toegepast

Katoenzaadolie bevat de antioxidant vitamine E . Daarnaast bevat de olie een hoog gehalte aan essentiële oliën: 40% linolzuur,  en een klein percentage omega-3 vetzuur (alfa-linoleenzuur). Verder bevat de olie 30% oliezuur,  en 20% palmitinezuur. Ook bevat katoenzaadolie eiwitten en mineralen. Ze verminderen een prikkelbare huid en kalmeren een rode huid.

Voor de huid is katoenzaadolie een fijne olie. Het heeft een lichte, niet vette structuur, waardoor het goed in de huid trekt en de poriën niet verstopt. De olie verzorgt en beschermt de opperhuid en voorkomt dat onzuiverheden te diep in de huid kunnen doordringen. Katoenzaadolie kan ruwe huid glad maken en helpen om droge en beschadigde huid te verzachten. Daarnaast beschermt katoenzaadolie de huid voor uitdroging door haar te helpen om vocht vast te houden.
Omdat katoenzaadolie het haar voedt en herstelt, wordt de olie toegevoegd aan shampoo, conditioner en haar

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op. Wij zullen u zo spoedig mogelijk van een antwoord voorzien!

Stel hier uw vraag