• Uitsluitend hoogwaardige producten
  • 100% natuurlijk
  • Voor 10:00 uur besteld? De volgende werkdag in huis

Veelgestelde vragen

Wat zijn de doseringen als het gaat om het mengen van etherische oliën in een dragerolie?

U kunt een doseringsschema vinden bij downloads.

Hoe snel kan mijn bestelling geleverd worden?

Over het algemeen is de regel: voor tien uur besteld, de volgende dag in huis. Met uitzondering van extreme drukte.

Mag ik de oliën innemen?

Onze oliën zijn van uitstekende kwaliteit. Wij adviseren inname alleen onder deskundige begeleiding of bij voldoende kennis van de hoeveelheid en werking van de desbetreffende olie. Inname zonder de juiste kennis van de olie kan gevaarlijk zijn.

Wat is het verschil tussen een gedestilleerde olie en een CO2 extractie?

CO2 is een duurzame winningsmethode voor aromatische oliën die een zeer waardevolle aanvulling betekent op de aromatherapie en kruidengeneeskunde en waarmee enorm goede resultaten worden bereikt.

Bij het proces van CO2 extractie wordt kooldioxide onder druk in contact gebracht met plantenmateriaal. Kooldioxide of koolzuurgas (zoals de bubbels in Spa rood) reageert onder een bepaalde druk (74 bar) als oplosmiddel. Door de druk wordt het gas ‘superkritisch’: het blijft een gas maar met eigenschappen van een vloeistof waaronder een oplossend vermogen. Door de druk wordt de geurstof uit de bloem of plant gehaald, maar ook het pigment en eventueel harsen. Door de druk weer te verlagen, verliest het CO2 het oplossend vermogen en veranderd weer in gasvorm. Dit wordt weer opgevangen en kan worden hergebruikt. De temperatuur van de extractie is veel lager dan bij stoomdestillatie, dus er gaan geen delicate bestanddelen verloren. Dit is een zeer schone methode om essentiële oliën te winnen. Het enige nadeel van CO2 oliën is dat de productie gedaan wordt met kleine hoeveelheden plantenmateriaal. Dit maakt de olie relatief kostbaar. De geur van CO2 extracten zijn de meest verfijnde van allemaal en lijken op die van de verse plant.

Bijzonder aan de puur natuurlijke CO2-extracten is de vaak intense en ronde geur die precies is zoals de plant zelf. Ook kennen ze door het speciale procedé vaak een rijkere samenstelling dan conventionele essentiële oliën die we kennen uit de aromatherapie. Zo bevat gember CO2-total extract  naast het bekende bestanddeel zingibereen, ook gingerol en shogaol, die bewezen effectief zijn  als maag kalmerend en bewegingsapparaat versoepelend. Ze komen niet voor in met stoom gedestilleerde olie omdat ze net te zwaar zijn om met de stoom mee te kunnen komen.

Let op CO2 zijn dikker dan essentiële olie. Dit maakt het minder vloeibaar

Hoe zit het met biologische oliën?

De biologische oliën zijn geteeld en daardoor zijn er geen kunstmessen en chemische stoffen gebruikt tijdens het telen en tijdens het verwerkingsproces na de oogst.

Contact

Contact- en bedrijfsgegevens

Direct contact

T 0570 52 87 47
E info@volatile.nl

Volatile Nederland B.V.

Industrieweg 3
8131 VZ Wijhe

KvK 05075158
BTW NL8131.91.919.B01
IBAN NL07 RABO 0316 4267 33

Heeft u een vraag of opmerking? Vul het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Dit contactformulier kunt u niet gebruiken voor het doorgeven van een bestelling. Daarvoor kunt u de webshop gebruiken of door telefonisch contact met ons op te nemen via 0570 52 87 47.

    Persoonsgegevens die u verstrekt gebruiken wij uitsluitend om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.
    Zie hiervoor ook onze privacyverklaring.