• Uitsluitend hoogwaardige producten
  • 100% natuurlijk
  • Voor 10:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden
16 juni 2020

De kracht van essentiële oliën

Volatile betekent ‘vluchtig’. Essentiële oliën – ook wel etherische oliën genoemd – bevatten namelijk de vluchtige bestanddelen van bloemen, planten, wortels, zaden, vruchten, houtsoorten of harsen. Deze oliën beschermen de plant tegen ziektes, zorgen ervoor dat de plant een specifieke geur en eigenschappen heeft en bevatten de levenskracht van de plant. Om die reden hebben ze een enorme impact op zowel lichaam als geest.

Wat is aromatherapie?

In de aromatherapie worden essentiële oliën toegepast ter bevordering van de gezondheid. De therapeutische eigenschappen van deze oliën hebben invloed op het menselijk lichaam, zowel fysiologisch als psychologisch. Aromatherapie probeert het zelfhelende vermogen van de mens te stimuleren en de aanwezige levensenergie te ondersteunen met het gebruik van essentiële oliën.

Heilzame kruiden, planten, harsen, wortels en bomen.

Essentiële oliën kunnen onder andere ingezet worden bij hoofdpijn, bij stress, verkoudheid, buikpijn, griep, concentratieproblemen, vermoeidheid, menstruatiepijn, eczeem, wondjes, slapeloosheid of acné. Er zijn mengsels van verschillende essentiële oliën die voor een heerlijke geur in huis zorgen. En er zijn mengsels met een specifieke toepassing, zoals automix (voor een wakkere rijstijl) en ontspanning. Kijk voor het volledige overzicht op onze website: www.volatile.nl.

Voel je goed met Volatile

Volatile levert uitsluitend kwalitatief hoogwaardige essentiële oliën en 100% natuurlijke huidverzorgingsproducten die verrijkt zijn met essentiële oliën zoals rozemarijn, lavendel, limette, laurier, roos en sandelhout: puur natuur dus!

U kunt kiezen uit heerlijke badolie, bodymilk, douchegel en massageolie luisterend naar de veelzeggende namen als: Bij Stress, Ontspanning, Morgenfris, Relief, Relax, Vitaliteit, Winning Mood, Ylang Ylang en Zonnewarmte.

Hoe kunnen essentiële oliën gebruikt worden?

Essentiële oliën kunnen vermengd worden met een neutrale massage-olie, badolie, douchegel, bodymilk of met de dode zeezout van Volatile. Verder kunnen de geurige essentiële oliën verdampt worden in een aromalampje of met behulp van een aromasteentje. En ze kunnen geïnhaleerd worden of verwerkt worden in stoombaden, baden, voetenbaden of kompressen.

  • Verdampen: doe wat water bovenin een aromalampje of diffuser en voeg daar maximaal 6 druppels essentiële olie aan toe en al snel verspreidt de geur zich in uw werkruimte of woonkamer. Voor kleine ruimten kan ook een aromasteentje gebruikt worden.
  • Stomen en inhaleren: houdt uw hoofd onder een handdoek, boven een schaal met heet water en voeg 2 tot 4 druppels essentiële olie toe aan het water. Of druppel 2 druppels essentiële olie op uw hoofdkussen of zakdoek om de geur te inhaleren.
  • Baden: vermeng essentiële oliën altijd met een neutrale badolie. Vermeng ca. 10ml. Badolie met 4 tot 6 druppels essentiële olie. Het warme badwater bevordert de opname van de essentiële oliën door de huid. Een verzorgend voetenbad, maakt u door 2  druppels toe te voegen aan 4 eetlepels dode zeezout of 5ml. neutrale badolie.
  • Massage: Meng 2 tot 6 druppels essentiële olie in 10ml. neutrale basisolie. Voor kinderen, ouderen en tijdens de zwangerschap wordt maximaal 1tot 2 druppels essentiële olie per 10ml. basisolie aangeraden.
  • Kompressen: Vul een schaal met warm of koud water en voeg daar 4 tot 6 druppels essentiële olie aan toe. Doordrenk een handdoek met dit water en leg een warme of koude kompres op de te behandelen plek. Een koud kompres met lavendel en Roomse Kamille werkt verkoelend bij een verzwikte enkel. Bij buikpijn is een warm kompres met lavendel, marjolein en Roomse kamille aan te raden.

Zelf mengen of liever een kant-en-klaar product?

Ga nooit lukraak experimenteren met essentiële oliën, want ze zijn zeer geconcentreerd. Inwendig gebruik wordt ten strengste afgeraden. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter of de contra-indicaties op de website of in het boekje ‘Essentiële oliën en natuurlijke huidverzorgingsproducten’. Voor wie niet wil experimenteren heeft Volatile een groot aantal kant-en-klare lichaamsverzorgingsproducten samengesteld.